בגרות ספרות
בחינת הבגרות בספרות הינה אחת מבחינות החובה הנדרשות על מנת לקבל תעודת בגרות במדינת ישראל. הבחינה הינה הומנית לחלוטין ולכן פשוטה יותר עבור אלו אשר מתעניינים בתחום הספרות, אך גם לתלמידים שלא נמשכים לנושא יש מה להפיק מהלימוד ברמת הידע הכללי והפיתוח האישי. נדרשת גישה ספרותית (בניגוד לגישה מתמטית) על מנת להבין את החומר הנלמד ולדעת לענות על שאלות, כמו גם יכולת ניתוח של טקסטים מסוגים שונים (שירים, סיפור קצר ועוד) תוך שימוש בכלים ספרותיים ספציפיים. לתלמיד ניתנת בחירה האם להיבחן ברמת שתי יחידות לימוד (2 יח"ל) או להרחיב שלוש יחידות נוספות ולהיבחן בספרות כמקצוע מורחב (5 יח"ל).
בחינת הבגרות ברמת שתי יחידות לימוד (2 יח”ל) אורכת שעתיים ושלושת רבעי השעה וכוללת חמישה חלקים (כאשר על התלמיד חובה לענות על ארבעה מתוך חמשת החלקים- שניים מהם חובה). פרקי הבחינה הינם:
פרק א’- שירה: השירה העברית בימי הביניים, שירת ביאליק ושירת המאה ה-20 הכוללת את נתן זך, נתן אלתרמן, יהודה עמיחי, לאה גולדברג, זלדה, רחל, טשרניחובסקי ועוד.
פרק ב’- סיפור קצר: סיפורי ש”י עגנון, סיפורים עבריים מהמחצית הראשונה של המאה ה-20, סיפורים מתורגמים וסיפורים מהמחצית השנייה של המאה ה-20.
פרק ג’- רומן ונובלה: רומן עברי ורומן מתורגם, נובלה עברית ונובלה מתורגמת.
פרק ד’- דרמה: נלמדות שתי דרמות: טרגדיה של סופוקלס או של שייקספיר, ומחזה – עברי ומתורגם.
פרק ה’- טקסט לא מוכר (Unseen) : בפרק זה נבחן התלמיד על יצירה שלא נלמדה קודם – כדי לבדוק את הכלים שרכש להתמודדות עצמאית עם יצירה ספרותית.
על מנת להרחיב ולהיבחן ברמת חמש יחידות לימוד בספרות יש להוסיף בחינה נוספת ברמת שלוש יחידות לימוד לבחינת החובה. 3 יח”ל נוספות יהוו 66 % מציון הבחינה הכללי ויורכבו מבחינה לה שני חלקים:
חלק ראשון: ספרות עולם – כולל שתי קבוצות – הקבוצה הראשונה: דרמה (קומדיה שייקספירית ומחזה מודרני) ונובלות, והקבוצה השנייה: האודיסיאה, דון-קיחוטה ושלוש קבוצות של שירים.
חלק שני: נושאים בין ז’אנריים – יש ללמוד שניים מתוך נושאי הבחירה הבאים: מגדר בספרות, להיות יהודי להיות ישראלי, מן המיתולוגי לפנטסטי, התבגרות בראי הספרות, סוגיות ארספואטיות וספרות בעקבות השואה.
אנחנו במוח ערוכים לספק לך את כלל הידע הנדרש על מנת לעבור בהצלחה את בחינת הבגרות בספרות. לדעתנו קיימת חשיבות רבה לדיון בין התלמיד למורה על היצירות השונות, להעשרת אוצר המילים ופיתוח יכולת לשונית טובה, כמו גם אימון בניתוח יצירות, לאחר ביסוס הידע הנדרש לניתוח יצירה (מושגי יסוד בספרות, מונחים וכלים ספרותיים שיש לזהות, זיהוי משפטי מפתח ביצירה, זיהוי מבנה, ועוד). בנוסף, על מנת לעבור בהצלחה את בחינת הבגרות בספרות, מיומנויות הכתיבה והניסוח מהוות מרכיב הכרחי וקריטי עבור התלמיד .
במוח תמצאו:

הכנה לבגרויות במסגרת שיעורים אחד על אחד

הכנה למבחני המיצ"ב

הכנה למבחני כניסה לאוניברסיטאות

הכנה למבחני סיווג אנגלית

שיעורים פרטיים בכל המקצועות

שיעורי עזר לסטודנטים בכל המקצועות
