בגרות באזרחות
בחינת הבגרות באזרחות במדינת ישראל הינה אחת מבחינות החובה בדרך לקבלת תעודת הבגרות, אך בנוסף, החומר הנלמד במקצוע זה הינו חלק חשוב בהבנת משמעות האזרחות עצמה והתהליכים האזרחיים במדינה. על מנת לענות על השאלות בבחינה יש צורך לזכור ולהבין הגדרות בסיסיות של משמעות האזרחות (דמוקרטיה, לאומיות, זכויות וחובות, שיטת ממשל ועוד) אך גם להגיע להפנמה של החומר על מנת לבצע ניתוח וביקורת של תהליכים בתחום (נדרש לצורך מענה על שאלות ולא כידע כללי) .
הנושאים הכלולים בבחינת הבגרות באזרחות משתנים משנה לשנה בהתאם למציאות הישראלית במדינת ישראל כאשר בבחינה עצמה קיימת התייחסות (בין אם בקטעי הקריאה או בדרישות הכתיבה) לאירועים אקטואליים מהחדשות והעיתונות.
הבחינה עצמה מורכבת מארבעה פרקים שונים ותימשך שעתיים:
– הפרק הראשון (14 נקודות מתוך 100) כולל מענה על שאלה אחת מתוך שתיים, עוסק בניתוח אירוע בעל שני צדדים העוסק בחומר הנלמד.
– הפרק השני (40 נקודות) מכיל שני חלקים כאשר בראשון תינתן בחירה בין חמש שאלות ידע פשוטות – זכויות, סוגי דמוקרטיה, היבטים בממשל ועוד. בחלק השני שוב תינתן בחירה בין חמש שאלות, אך אלה יהיו שאלות ידע מורכבות ויעסקו באחד מאשכולות הלימוד (אשכול העולם היהודי, אשכול תקשורת ופוליטיקה בישראל, אשכול בחירות ומפלגות, אשכול רשויות מקומיות ואשכול מעורבות אזרחית ופיקוח על רשויות השלטון).
-הפרק השלישי ( 24 נקודות) כולל מענה על שתיים מתוך שלוש שאלות העוסקות בטקסט נתון (טקסט ללא בחירה).
-הפרק הרביעי (22 נקודות) כולל שאלות אירוע ושאלות עמדה, כאשר התלמיד נדרש לענות על שתי שאלות מתוך חמש אפשרויות.
אנחנו במוח ערוכים לספק לכם את כל הידע הנדרש על מנת להיות אזרח מועיל (וכמובן לעבור את בחינת הבגרות) תוך תרגול מענה על שאלות באופן הייחודי הנדרש למקצוע האזרחות (צהב"ה- ציין, הצג, בסס, הסבר). המורים שלנו יעברו אתכם על כלל חומר הלימודים הנדרש לבחינה, תוך מתן הסבר מפורט ופשוט, ויעזרו לכם ללמוד את אופי המענה הנדרש לשאלות בבחינת הבגרות, על מנת שתגיעו לתוצאות הטובות ביותר.
במוח תמצאו:

הכנה לבגרויות במסגרת שיעורים אחד על אחד

הכנה למבחני המיצ"ב

הכנה למבחני כניסה לאוניברסיטאות

הכנה למבחני סיווג אנגלית

שיעורים פרטיים בכל המקצועות

שיעורי עזר לסטודנטים בכל המקצועות
